lauantai 10. marraskuuta 2012

Pizzaa leivinuunissa

Aah, kunnon hiilihydraattimäjäys tekee hyvää näinä pimeän synkkinä ja koleina iltoina :)

Meillä tehdään monenlaista pizzaa, mutta kyllä tuo ohutpohjainen leivinuunissa paistettu on parasta. Sitä vaan ei jaksa aina tehdä, kun koko touhuun menee vähintään 3 tuntia + keittiön siivous.

Pohjan ohje on Pastanjauhantaa-blogista ja sillä onnistuu aina. Vaihtelemme vain jauhojen laatua: välillä pelkkää puolikarkeaa vehnää, välillä seassa ruissihtijauhoja ja välillä durumia. Eipä niillä juuri eroja ole, koska täytteet sen pizzan tekevät. Ruisjauhoja jos käyttää, niin mielestäni maksimi määrä tähän ohjeeseen on 100g, muuten ruis maistuu liikaa läpi ja pohja ei oikein kohoa. Tulee siis vähän näkkileipämäistä.

350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra virgine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä (42-asteista)

Leivinuuniin riittää yksi täysi pesällinen sekapuuta (muutama koivuklapi voi olla seassa) ja lisäksi vielä ehkä 3/4 osa pesällistä. Kun hiillos on parhaimmillaan, mittari näyttää 220-astetta. Silloin ei pidä enää lisätä puita, vaan odotella, että lämpö nousee. 270-astetta kun on lasissa, niin hiilet kolataan arinan alle. Reilu pari tuntia siinä menee. Silloin pitää tietysti olla jo taikina tehtynä ja palleroisiksi leivottuna, tomaattisoosi keitettynä ja ainekset pilkottuna.

Rucolapizzamme sisältää myös kinkkua, vuohenjuustoa ja pestokastiketta.

Anjovis pääsi kokeiluun ja yhdistimme sen tomaattikastikeessa olevaan tonnikalaan ja tuoretomaattiin.
Pizzoja tuosta taikinamäärästä tulee 4-5, koska pizzalapiomme on melko pieni. Mutta kun on riittävästi oliiviöljyä ja kermaista juustoa, niin suurempaa ei oikein jaksa syödä.

Tomaatikastikeen keitämme aina tomaattimurskasta (polpa fine), oliiviöljystä, valkosipulista, basilikasta, oreganosta, mustapippurista ja suolasta. Ja rasvaa pitää tosiaan olla, jos kuumassa uunissa pizzansa paistaa. Eli tomaattikastikkeessa, juustossa ja päällekin vielä loraus oliiviöljyä. Kokoamisjärjestys on: pohja, tomaattikastike, juustoa, täytteitä, oliiviöljyä ja vielä juustoa. Kuumassa uunissa suoraan arinalla paistettuna menee 2,5-3 minuuttia. Nyt tuli vähän tummia reunoja, koska uuni oli ehkä himpun verran liian kuuma. Mutta ei meillä reunoja muutenkaan syödä...

Minun suosikkini on aina ollut tuo rucolapizza, mutta nyt tuo anjovis kiilasi kärkeen. Kai siinä oli niiiin paljon tomaattia, että ah! (Ja suolaa...) Mikä on sinun suosikkitäytteesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti