maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lapaset

Nuoremman tytön tumput hukkuivat ja kädessä oli vielä tuplatumput eli nyt on kaksi paritonta lapasta :-( Ei muuta kuin lankaa kaupasta ja puikot heilumaan. Värit valikoituivat Reiman talvitakin mukaan, jossa ruskealla pohjalla pinkkejä, (neon)keltaisia ja turkooseja kukkia. Ruskeaa lankaa ei muuten löytynyt ollenkaan (marketista), joten tein sitten kunnolla karkkiväriset lapaset. Pitäisi ainakin näkyä, jos putoaa maahan...

Samsung Galaxy III:ssa on ihan jees kamera. Plussaa salamavalosta.
Koko sopii ainakin kaksivuotiaalle tytölle ja mallina ruudullinen kirjoneule. Ohjeen kirjoitin itselle muistiin vasemman käden lapasesta aloittaen.  (Ruutulapasten ohjeita löytyy paljon: vain kokeilemalla löysin sopivan silmukkamäärän.) Luo 40 s pinkillä Novita Woolilla nro 3 puikoille. Neulo kerros oikeaa ja samalla jaa puikot neljälle sukkapuikolle. Aloita sitten suljetun 1o, 1n -neuleen neulominen siten, että nurjasta puolesta tuleekin oikea puoli. Reunasta tulee näin nätimpi.

Neulo 20 kerrosta 1o+1n resoria ja sitten yksi kerros oikeaa. Aloita ruutukuvio: 2 s pinkkiä ja 2 s turkoosia kaksi kerrosta ja vaihda 2 s keltaista ja 2 s pinkkiä -malliin.

Neulo yht. 12 kerrosta ja 13 kerroksen ensimmäinen puikko kokonaan. Neulo vielä toisen puikon alusta 2 s ja poimi loput 8 hakaneulalle. Luo uudet 8 s kahdella värillä ja jatka kerrosta normaalisti. (Oikean käden lapasessa neulo 2 ensimmäistä puikollista, ota 8 s hakaneulalle, luo 8 uutta ja kudo puikolla olevat 2 s.) Neulo peukaloaukon jälkeen 16 krs.

Kavenna sitten joka puikon alussa 1 s yhteen oikein kutoen, ja neulo välikerros. Kavenna taas +välikrs. Tee kavennuksia näin kunnes joka puikolla on 7 s. Jatka sitten kavennuksia joka krs, kunnes silmukoita on jäljellä 4. Päätä loput s kerralla ja päättele langanpäät hyvin.


Peukaloa varten siirrä hakaneulalta silmukat puikolle ja poimi toiset 8 kämmenen reunasta sekä yksi peukalon ja kämmenen väliin jäävistä reunoista. Yht. 18 s.Jatka ruutukuviota, mutta sivuissa tulee 1 silmukan verran leveämmät ruudut eli 3+2+2+2+3+2+2+2 s. Kavenna sitten kuudennella kerroksella sivujen ylimääräiset silmukat pois= 16 s. Kavenna seuraavien 6-7 krs:n aikana loput silmukat puikon alussa oikein yhteen ja viimeiset kolme läpivetäen.

Peukalon sisäpuolella raidat eivät jatku täsmällisesti, mutta eihän sitä huomaa
Ensimmäistä kertaa tein kirjoneuletta lapaseen ja on kyllä vähän hidasta saada langankireys sopivaksi. Koko ajan meinaa taustalta kiristyä liikaa, mutta löysäksikään ei sovi jättää, sillä liian löysät lankajuoksut aiheuttavat venyneen näköisiä silmukoita oikealle puolella. Mutta näin tulee lämpöinen tumppu eikä ole tarvetta tuplatumppuihin. Oikein kylmällä ja viimalla eivät varmaan riitä ainoiksi käsineiksi, mutta kauppareisuilla ovat oivat. Lankoja olisi vielä pipoon, katsotaan ehdinkö...

Onkohan liian levoton vaikutelma: kukkia ja ruutua? Mutta yksivärisiä tumppuja on niin tylsä tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti