lauantai 22. kesäkuuta 2013

Voipulla

Voi pulla miten ihanaa pullaa! Lapsena kun olin äidin ja mamman kanssa ostoksilla, niin lopuksi kävimme aina kahvilassa. Otin usein voipullan. Se vain oli niin hyvää. Yksinkertaista ja hyvää. Sittemmin jäi voipullat hyllyyn laktoosin takia ja vähähiilarisen ruokavalion myötä pullattelu loppui lähes tyystin. Mutta nyt bongasin netistä voipullareseptin, jota en ollut aiemmin löytänyt. Olin siis jo pitkään miettinyt ja harmitellut miten oikea voipulla tehdään. Enkä nyt puhu mistään voisilmäpullista: niitähän nyt tekee kuka vaan.

Voipulla on siis kuohkea pulla, jonka pinta on kuin krakleerauslakalla vedelty. Siis hieman halkeillut ja rapsakka pinta.


Ohje löytyi täältä. Voi ihanuus. Hiivani oli ollut pakastimessa, joten ihan tyytyväinen en ollut taikinan nousemiseen, mutta maku oli kyllä hyvä. Voitelin pullat kananmunalla, mutta voisi tietysti kokeilla myös voilla voitelua. Muistojeni voipulla nimittäin oli mattapintainen, mutta mies sanoi, että ihan kuin Ehon voipulla (itse söin aikoinani jonkun hämäläisen leipomon tuotetta).

Hyvää juhannusta kaikille pullan ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti