sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vauvalle puolipotkuhousut

Nopeasti surauttelin kummitytölleni pienet puolipotkuhousut kangastilkuista. Pöllötrikoo on ohutta ja pehmoista: ei kovin kestävät potkuhousut, mutta lämmittävät pikkuista vaikka välihousuina. Kaava Suuri käsityölehti 04/2006 koko 50. Lisäsin yläosaan resorin, kun perinteinen kuminauharatkaisu jää niin helposti pussittamaan bodyn päälle. (Meidän lapsilla eli kestovaipan käyttäjillä yläreunan kuminauha myös toisinaan kastui, kun se kaivautui vaipan yläreunan alle. Siksi kaupasta ostetut puolipotkarit olivat yhden vaihtovälin housuja...)



Pöllökuosi on pirteää ja aika ajatontakin. Resorin väriksi vain valikoitui aika epävauvamainen väri, musta. Mutta yhdistä tuohon nyt sitten melkein samansävyistä pinkkiä, niin ei tule kuin kaamea lopputulos. Musta ryhdistää lopputulosta. Resorin voi myös kääntää kokonaan tai osittain riippuen vauvan koosta ja vaipoista.


Potkuhousut ovat hyvät vaan, kun jalkateräkin on muotoiltu. Mutta joka kerta ihmettelen kangaspalat leikattuani, että miten nämä nyt pitikään asetella. (Kaavoissa ei lue sen kummenkin mikä kohta on varpaat ja mikä kanta...) Näissä housuissa ompelin sekä ompelukoneen jousto-ompeleella että saumurilla. Yleensä jos olen ommellut kaikki saumat saumurilla, niin joku kohta on mennyt ryppyyn tai jäänyt repsottamaan. Ompelukoneommel on helpompi purkaa ja samalla housuihin tuli ehkä väljyyttä enemmän, kun kangasta ei leikkaantunut pois. Katsotaan miten kestävät käytössä.

Vauvanvaatteita on ihana tehdä! Saa kaikki pikkuiset kangaspalat hyödynnettyä tarkkaan ja valmista tulee nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti