keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Riisilisäkkeitä

Varsinaisia ruokia tässä blogissa ei ole näkynyt, mutta nyt pistän talteen pari hyvää lisuketta. Suomalaisillahan ruuan lisäkkeenä on usein keitetty peruna, riisi ja pasta. Minusta ne toimivat joskus sellaisinaan, mutta pitemmän päälle kyllästyttävät. Siksi ne pitää maustaa :)

Italialainen riisi kahdelle tai neljälle

loraus oliiviöljyä
neljäsosa sipuli
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl tummaa pitkäjyväistä pikariisiä
4 dl kiehuvaa vettä
puolikas kanaliemikuutio
pinjansiememiä paahdettuna

Laita vedenkeittimeen vesi kiehumaan. Pilko sipuli kuutioiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulikuutiot. Heitä perään mustapippuria rouhittuna, aurinkokuivatut tomaatit silputtuna ja riisi. Sekoittele hetki ja lisää kiehuva vesi ja kanaliemikuutiota. Keitä 10-12 minuttia, kunnes vesi on haihtunut. Paahda pinjansiemenet (ei liikaa niinkuin kuvassa) ja sekoita riisin mukaan tai koristele annokset niillä.


Samaa ohjetta voi varioida ihan loputtomiin. Intialaista tai thaimaalaista riisiä saa helposti, kun käyttää "maan mausteita".

Intialainen riisi kahdelle tai neljälle

loraus oliiviöljyä
neljäsosa sipuli
puolikas chilipaprika pilkottuna tai ripaus kuivattua chilirouhetta
vajaa ruokalusikallinen silputtua tuoretta inkivääriä
yksi valkosipulin kynsi viipaleina
1,5 dl basmatiriisiä
3-4 dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
mantelilastuja paahdettuna

Laita vedenkeittimeen vesi kiehumaan. Pilko sipuli kuutioiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulikuutiot. Heitä perään pilkottu chili, valkosipuli ja riisi. Sekoittele hetki ja lisää kiehuva vesi ja suolaa. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes vesi on haihtunut. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla ja sekoita riisin mukaan tai koristele annokset niillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti