maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sydänmunkkeja ja simaa

Nam, munkkeja ja sydämiä eiku simaa. Siis sydänmunkkeja ja simaa, olkaa hyvä!


Aika hyvin tuo sydänmuoto pysyi munkeissa, mutta ehtivät kohota liinan alla vähän liikaa ennen kuin pääsin niitä paistamaan. Siksi osasta tuli aika onttoja. Ohje on perusmunkkiohje, mutta sydänidean nappasin Kinuskikissan blogista. Tein vain 2,5 desilitran taikinan, mutta tuli silti melkein 40 munkkia! Pieniä yritin, että saa ottaa useamman ;-)

Taitaa sima loppua (taas) ennen vapunpäivää, mutta teimme sentään eilen inkivääri-limejuomaa tilalle. Ohje on Louise Pickfordin Grilliruoat-kirjasta ja siihen tulee iso inkivääri (300g), 4 limettiä sekä kaksi litraa vettä. Kilo sokeria lisätään, kun noita edellämainittuja on keitelty paloiteltuina kattilassa 45 min ajan. Sokeri lisätään valmiiseen keitokseen, siivilöidään ja pullotetaan. Nautitaan kivennäisveden kera eli 1:3 laimennus on aika sopiva. Valmista juomaa on himpun verran yli kaksi litraa eli puolen litran pulloihin pullotettaessa pääsee heti maistelemaan, jos on muistanut ostaa kivennäisvettä. Vien juomaa naapuriin illemmalla kun juhlistamme grillikauden avajaisia ja tietysti vappua. Vadelmainen-suklaamoussekakkukin lähtee mukaan, mutta on vielä kesken. Ehkä kuvaan ja linkitän blogiin palan kakkuakin, jos ehdin.


HYVÄÄ VAPPUA!


3 kommenttia:

  1. Laitoitko hilloa sisään? Mää laitoin, kun ostin viime vuonna sellasen ruiskun :p

    VastaaPoista
  2. No en laittanut hilloa, kun ei ollut sitä ruiskua ;-) Mut ehkä semmonen munkkitylla tulee joskus hankittua muiden leivontaromppeiden ohessa. Aijaijai, nyt rupesi tekemään mieli omenahillomunkkia...

    VastaaPoista
  3. Oli muuten hyviä! :p Hillona oli omena-aprikoosi. Näkö ei tosin ollut ihan yhtä nätti kuin sydämissäsi :)

    VastaaPoista