keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Synttärikakku ja muuta 4-vuotiaalle

Tytöt tykkää tortuista. Kakuista ja kekseistä. Olemmeko silti tehty sokerista ja kanelista? Ehei... Rasvaahan sitä kroppaan kertyy, mutta siitä huolimatta tahtoo tämäkin äiti bloggailla kakuistaan! Koitan siis kerätä tänne jotain herkkuleipomuksia ja reseptejä talteen.

Vanhemman lapseni 4-vuotissynttäreitä juhlittiin aika makeasti, vähän liiankin makeasti. Pakastin pursuili hyvän aikaa... Aloitetaan täytekakusta, joka oli marsipaanipäällysteinen kruunukakku. Pohja oli vaalea: sienikakkupohja ja sokerikakkupohja. Välissä oli jotain mansikkamoussen tyyppistä. Sokerikakku oli minusta liian makea, sienikakku sopiva. Koskaan ei meinaa löytää sopivaa pohjan ohjetta, joten muistettakoon nyt, että sienikakkupohja on vähemmän makea ja vähemmän mureneva. Kakun takana näkyy suklaamuffinit valkosuklaaruusuilla koristeltuna. Niiden resepti taitaa olla kotikokki.netistä amerikkalaisten suklaamuffinien nimellä.Muita herkkuja pöydässä olivat toscapalat, perhospiparit, ranskanpastillipikkuleivät, hilloviipaleleivät, vilhelminatyyppiset viipaleleivät ja kauralastut karpaloilla. Ja ennen näitä herkkuja oli ruokaakin tarjolla, että vähän meni överiksi leipominen. Taas. Muttakun sitä haluaa jokaiselle jotakin tarjottavaa laittaa :)Vielä lähikuvaa perhospipareista. Resepti oli varmaankin Mansikkamäen Eben fantasiakeksit. Koristelut pikeerillä ja värit pastavärejä. Tuli väännettyä useammanlaisia perhosia, kun harjoittelin samalla pursotustekniikoita.
3 kommenttia:

  1. Suklaamuffinit oli tosi hyviä! Mistäs ohjeen otit? Taisin sitä jo kysyäkin, mutta unohdin jo :)

    VastaaPoista
  2. Suklaamuffinien ohje on siis www.kotikokki.net Amerikkalaiset suklaamuffinit. Ihan ohjeen mukaista kaakaojauheenmäärää en laita ja suklaana käytän n. 60% kaakaota sisältävää.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista