tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ruudullinen kassi ja mekkoalushousut

Ruudullisen mekon pariksi tuli siis tehtyä huivi ja myös kassi. Kassiin mahtuu kukkaro, pieni nalle ja ehkä neuletakki. Mitään kiinnitysmekanismia ei ole, mutta magneettinapin tuohon varmaan voisi laittaa.


Kaava on lähes suorakaide, ehkä yläreuna hiukan kapeampi kuin pohja. Päällikankaassa ja vuorikankaassa on molemmissa tukikangas ja kuvanottohetkellä kassi vaikuttikin aika jämäkältä ollakseen kangaskassi. Käytössä se on jo vähän lötkööntynyt, mutta on aika sileänä silti pysynyt. Kahvoissa käytin paksua satiininauhaa kaksinkerroin taitettuna ja vielä tummansinisellä puuvillakanttinauhalla vahvistettuna. Satiininauha oli joku hemtexin pyyhe- tai kylpytakkipaketin nauha, jossa luki hemtex eikä sitä siis mihinkään näkyvään oikein olisi voinut käyttää. Mekosta jäi pitsiä yli ja se päätyi reunaa koristamaan. 


Koska 4-vuotiaat mekkoja pitävät tytöt eivät aina istu tai kävele rauhallisesti, niin mekon alta vilkkuvat useinkin alushousut leikkien pyörteissä. Nimettömäthän eivät aina ole sävysävyyn päällivaatteiden kanssa (!), niin päätin tehdä mekon alle peittävät alushousut. En nyt mitään vanhanajan mamelukkeja, mutta sinnepäin. Lyhytlahkeisten rimpsuhousujen kaavat löytyivät kesäkuun Burdalehdestä, koko 110. Olivat siellä ruudullisena bikinien parina uimarannalla ja hirveän suloisen näköiset. Minulla kankaana vitivalkoinen puuvillabatisti, joka on ihoa vasten pehmeämpää kuin tavallinen puuvillakangas. (Burdaakin saa nyt suomeksi, mikä helpottaa sopivan ompelumallin valintaa. Tällä kielten opiskelun määrällä toki pitäisi ymmärtää ainakin englantia ja saksaa, mutta alakohtainen sanasto on kyllä opiskelematta. Enkä lähde vaikeimpia malleja toteuttamaan, jos ohje tuntuu ihan käsittämättömältä, kun sitten homma jää kyllä helposti kesken.)

Kuminauhoille tehtiin erikseen kaitaleesta kujat ja haarasaumankin vielä käänsin litteäksi ja sileäksi nurjalta. Teoriassa rimpsuhousuja voi siis pitää ilman varsinaisia alushousuja, mutta meillä nämä ovat alushameen korvikkeet ja pidetään siis kulloisten pikkarien päällä. Lahkeensuita olisi toki voinut koristella lisää, mutta piti saada housut käyttöön nopeasti. Ehkä voisin joskus kokeilla reikäpitsin (vai mitä se on kun kankaan lankoja vedetään pois ja reunat huolitellaan pistoilla) tekoa, mutta sitten saisi pitsi tulla näkyvämpään paikkaan :)


Ei yhtään liian suuri koko tuo 110, vaikka normaalisti 104 vielä mahtuu. Kuminauhoja pitää tietysti säätää kullekin käyttäjälle sopivaksi ja jätinkin vähän pidennysvaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti