torstai 2. elokuuta 2012

Häämekot tytöille

Jes, päästään häihin lauantaina! Hurjan ihanaa pukeutua ja pukea tytötkin ihan ihkusöpöiksi :)

Sain ystävältä heidän tyttöjensä morsiusneidon mekot lainaksi. Mekoissa oli vaaleanpunainen nauha vyötäröllä, muuten kermanvaaleaa kirjailtua morsiussatiinia ja helmaosa silkin näköistä polyesteriä. Koska meidän tytöt eivät ole morsiusneitoina, niin halusin mekoista vähemmän valkoiset. Tein alaosaan sifongista päällihameen ja vyötärölle kiinnitin satiininauhan. Vanhemman tytön mekkoa pienensin sisäänotoilla ja nuoremman mekkoa lyhensin.

Juhlasandaalit jalkaan ja helmat hulmuamaan!


Alkutilanne näytti tältä (kuvassa pienempi mekko).


Sifongin helmapäärmeen ompelu tuotti vähän päänvaivaa, mutta päätin sitten ommella sen saumurin simpukkareuna-ompeleella ja mies haki ystävällisesti kaksi rullaa lankaa lisää. Koskaan en muista kaupassa ajatella tarvitsenko lankaa ja miten monta rullaa. Ei helmasta nyt täydellinen tullut, mutta menettelee ja on parempi kuin mikään yritys ompelukoneella. Onneksi oli ylimääräistä sinistä sifonkia, että pystyin testailemaan eri vaihtoehtoja. 4-vuotias olikin vähän pettynyt, kun varsinaisesta mekosta ei tullutkaan sinistä. Sanoin sitten, että ostin sen tuhkimomekkoa varten. Nyt pitää muistaa pitää lupaus... Sifongin rypytin vyötärölle sopivaksi ja ompelin kiinni. Päälle tuli satiininauha yläreunasta ommeltuna. Nauhan alareunaa en ommellut, koska nauha olisi varmaan kupruillut rypytyksen takia.


Kuva takaa. Sisäänotot onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka ajattelin että ne jäävät liian paksuina näkymään kohoumina oikealle puolelle.

Kiitos Helille mekkojen lainasta! En olisi jaksanut tehdä niitä alusta saakka ja vielä kahtena kappaleena... Lisää kuvia tuleekin sitten vasta häistä, jos saan tytöt pysymään samassa kuvassa edes hetken.

Tässä kuva tytöistä tanssimassa, vaikkei musiikki vielä soinutkaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti