perjantai 19. heinäkuuta 2013

Keijumekko tytölle

Löysin kaupasta kivaa puuvillaista keijukangasta, josta ajattelin ommella tytöille topit. Kotona sitten katselin sitä uudelleen ja totesin, ettei taida toimia toppina. Jotenkin levoton tulisi. No 5-vuotias on toivonut erilaisia rooliasuja jo pidemmän aikaa ja päätin sitten ommella nopeasti keijuasun. Ohjeetkin löytyivät kirjaston lehdestä (Suuri käsityö 4/2011) ja hame ja toppi noin kokoa 116. Alunperin kyllä ajattelin jättää keijukankaan rauhaan, mutta en sitten löytänyt varastoistani muutakaan sopivaa puuvillakangasta riittävää määrää. Näin keijumekko tehtiin keijukankaasta :)


Osa keijuista on väärinpäin, mutta pala oli sen verran pieni, ettei vaihtoehtoja kaavan kääntelyyn juuri löytynyt.

Tyllihameesta tuli hurjan paljon pidempi kuin ohjeenmukainen, koska lisäsin vyötärölle puuvillakangaskaitaleen. Näin tyllin paksu rypytetty reuna ei ole aivan vyötäröllä, vaan laskee alemmas. (Prinsessoilla on pitkät hameet ja hametta ei missään nimessä saanut yhtään lyhentää, vaikka yritin sitä ehdottaa.) Tylli on Eurokankaan palalaarista ja aivan täydellistä rooliasuihin. Kangas oli myös helppo leikata suoraan pilkkujen mukaan ja hame oli ihan ennätysnopeaan valmis. (Minulle nopea valmistuminen voi tarkoittaa myös kolmea päivää, mutta tämä oli vajaassa tunnissa tehty!)

Tällä keijulla on kengät, kun nurmikko oli niin märkä...


Toppiosa on ohutta puuvilla-elastaanitrikoota ja monikäyttöisyyden vuoksi tein siitä irrallisen. Menee vaikka syksyn jumppatunneilla. Reunat huolittelin foe-nauhalla, jota kestovaippojen teosta jäi ylimääräistä. Ohjeessa toppi neuvottiin ompelemaan kiinni puuvillaiseen "terälehtihelmaan", mutta laskosten myötä hameosasta tuli aika tyköistuva. Miten sen olisi saanut puettua päälle? Terälehtiosaan puolestaan ompelin vyötärökaitaleen, jätin sivusaumaan halkiota pukemista helpottamaan ja kiinnitys on tarralla.Siivetkin ohjeeseen sisältyivät, mutta ne löytyivät kaupasta niin edullisesti, ettei olisi enää kannattanut itse tehdä. Sitä paitsi pikkusiskokin halusi omansa. Pikkusiskon keijuasuna nyt toimiikin vanha tyllihame. Kahtena ei kannata edes tehdä: rooliasut kun vaihtuvat niin nopeaan. Tähkäpäämekkoon on jo kankaita: mitenköhän käy käyttövaatteiden ompelun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti