lauantai 6. heinäkuuta 2013

Trikoomekot (singoalla)

Ompelut ovat vähän jääneet puutarhatöiden jalkoihin, mutta kankaita kyllä on tullut hamstrattua. Kevyet trikoomekot ompelin 2- ja 5-vuotiaalle täydentämään kesävaatevarastoja. Mekot sopivat myös caprilegginsien kanssa, jos on viileämpää. Ja alle voi pukea pitkähihaisen t-paidan syksymmällä.


Isommassa mekossa on pinkit koristenapit vastalaskoksen päällä.
Pääntiellä ja hihansuissa on siis kuminauhat kujissa. Ompelin myös koko mekon ompelukoneella, kun en viitsinyt vaihtaa lankoja saumuriin. Ihan siistiä sai mielestäni näinkin :) Mutta katsotaan sitten miten saumat kestävät käyttöä ja pesuja.

Pienempi mekko sai vaaleanpunaiset napit.

Kaava on reilusti muokattu Suuren Käsityölehden (1/2009) kaavasta. Kavensin keskeltä pari senttiä ja jätin saumanvarat pois isommassa mekossa (pituus koosta 110, leveys 104). Pienemmässä  mekossa normaalit sivusaumanvarat (koko 98). Olen aiemmin ommellut samalla kaavalla velourmekon ja siihen tuli reilusti leveyttä sekä useampia laskoksia eteen. Nyt halusin kapeammat helmat ja säästin myös kangasta aika tavalla.

Kankaan ostin Nokian kauppahuoneelta Sastamalasta. Ihan paras kangaskauppa ja aina hyvää palvelua! Muitakin trikoita tarttui mukaan. Ehkäpä nekin saan kesän mittaan jalostettua vaatteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti