tiistai 3. joulukuuta 2013

Pörröinen huivi lenkkimohairista

Ostin ihanaa lenkkimohairlankaa (Esito-lenkkimohair) jo kesällä. Aivan unelman pehmeää e-vitamiinin, jojoban ja aloeveran ansiosta. Ostin langan erästä liiviä varten, mutta malli on minulle niin haastava, että olen lykännyt sen aloitusta. Tämä on nyt tällainen katso&kudo -huivi. Helppoa käsienheilutusterapiaa televisiota katsellessa. (Olen ihan hurahtanut Elementary-sarjaan, vaikka aloitusjakso ei sytyttänyt. Nyt katselen sitä tallenteista aina pari putkeen...) Aina oikeaa neuloin ja tein lisäykset molemmissa reunoissa joka kerros. Puikot olivat muistaakseni nro 9.

Huivi näyttää melkein mustalta "hehkulamppuvalaistuksessa"


Huivista tuli ehkä jopa hiukan pieni (noin 40x140), kun mietin miten paljon lankaa pitää liiviä varten säästää. Ohjeen mukaan puolitoista vyyhtiä pitäisi riittää vallan mainiosti (ostit kaksi vyyhtiä), mutta kulutin huiviin kuitenkin nyt vain vajaan puolikkaan vyyhdin. Tarkoitus on kuitenkin käyttää huivia villakangastakin kauluksen alla ja kovin iso ei siinä tarkoituksessa oikein toimi.


Tässä on ehkä huivin väri luonnollisimmillaan, mutta päivänvalossa vaikutelma on ehdottomasti viileämpi ja vaaleampi.

Vaikea kuvata tuota huivia kamerallani. Sain kyllä uuden hienon salaman syntymäpäivälahjaksi, mutta pitäisi vielä opetella käyttämään sitä... Ihmiskuvista tulee sen ansiosta kyllä paljon parempia, kun salaman voi heijastaa katon kautta (edellyttäen että katto on valkoinen). Näissä käsitöiden makro- tai supermakrokuvissa tulee etureunaan varjo, joten siihen tuo salama ei ainakaan ilman opettelua käy.

Esito-lankaa saa nettikaupasta, mutta minä kävin paikanpäällä. Joskus on niin ihana olla täysin lankojen ja kankaiden ympäröimänä :-) Meinasin kyllä seota siellä Kauhavan kangasaitassa... Että voi olla lankaa ja kudetta paljon ja vielä hyvin järjestettynä :) Harmi, että meiltä on sinne niin pitkä ajomatka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti