tiistai 16. syyskuuta 2014

Liivihame eskariin

Ihanaa syyskuuta! Hiljaiselo blogissa on ollut pitkääkin pitempi, mutta on tässä välissä lomailtu, hoidettu ja rakennettu puutarhaa, säilötty, ommeltu, neulottu, aloitettu hoidot ja harrastukset sekä kärsitty flunssasta ja rampattu lääkärillä. Ja mullahan flunssa sitten kestää...

Mutta eskariin siis tarvittiin helppoa käyttövaatetta ja tämä jonkin aikaa kesken ollut liivihame vihdoin valmistui. Kaava on Ottobresta 6/2010 Minnie-liivihame -nimellä. Koko on leveydestä 116 ja pituudesta 122 ja vähän vielä helmaan ylimääräistä. (Yläosasta tuli sentin tai puolitoista liian korkea, mutta ehkä se kutistuu...)


Kangas on Hepat (puuvilla-elastaanitrikoota) ja vyötärökaitale ja reunat resoria. (Ostopaikat Nokian kauppahuone ja Eurokangas). Pitkään etsin kivaa trikookangasta vyötärökaitaleeksi, mutta luovutin. Violetteja on vaikea löytää. Alla oleva paita on Espritin ja kesäalennusmyyntien löytöjä. Lidlin sukkikset menee mainiosti tuon kokonaisuuden kanssa. Olkihattu on ihan kuvankäsittelyä...


Trikoo tuppaa aina venymään, kun tekee tikkaukset, kuten tuossa yläosan ja kaitaleen reunassa. Hoksasin vasta jälkeenpäin, että resorikaitaleen olisi voinut tikata trikoon päälle kuten muissa reunoissa. Mutta pitää kokeilla joskus, sillä ulkonäkö sitten muuttuu, kun tulee selvästi kireämpi vyötärö. Helman yläreunassa onkin framillon, joka pitää reunan ryhdissään. Tikkausta en tuohon kaitaleen alareunaan laittanut, kun ompelukoneen kaksoisneula ei tykkää framillonin päälle tikkaamisesta.

Aiemminkin olen kaavaa käyttänyt ja tehnyt ohuehkosta collegesta mekon. Siinä kaitaleena on trikookangas, sama kuin alla olevassa paidassa. Kankaat olivat laadukkaita ja hyvin kestää vielä pikkusiskollakin.


Lämmintä syksyn alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti