lauantai 12. syyskuuta 2015

Samettihame syksyyn

Vanhempi tytöistä on koko kesän odottanut, josko äiti saisi sen luvatun rimpsuhameen valmiiksi. Noh, ei äiti saanut. (Kaava olisi pitänyt piirtää uusiksi, ei ollut alkukesällä hamekelejä, elokuussa oli jo kaikkea muuta kiirettä...) Mutta syksyksi äiti teki salamavauhtia samettihameen, josta löytyy myös rimpsuja.Haastetta toi kankaan vähyys, sillä olin ostanut tämänkin kankaan varmaan kolme vuotta sitten ajatuksena tehdä vähän pienempi hame pienemmälle tytölle. (Ja aivan eri kaavalla.) Nyt piti kaikki löytyvä pituus hyödyntää seitsemänvuotiaalle. Onneksi oli tuota ruskeaa samettia sen verran, että sain kaikki röyhelöt tehtyä.

Kaava on Ottobresta (1/2007). Pituus on koon 122 mukaan ja leveys kutakuinkin kokoa 98. Silti vyötäröstä tuli vähän löysä ja ompelin samantien takakappaleeseen kuminauhan. Sivulla on piilovetoketju ja solmittavat koristenauhat.Etukappaleessa on kaksi taskua ja niissä läpät. Taskujen tekoon menee aina puolet koko hameen tekoajasta, joten jos niitä ei tarvitse, niin kannattaa jättää pois. Toki ulkonäkö on ryhdikkäämpi taskujen kera.
Röyhelöt on huoliteltu saumurin rullapäärmeellä. Aina tällaisina hetkinä sitä toivoisi isompaa saumurilankavalikoimaa, mutta kyllä sitä juuri ja juuri pärjää kolmella erisävyisellä ruskealla pikkulankarullalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti