maanantai 2. marraskuuta 2015

Kristallikoristeinen trikoohame tytölle

Hyvää marraskuuta!  Tein lahjaksi 6-vuotiaalle tytölle hamosen. Helma on kello ja vyötäröllä resoria. Tämä joulunpunainen (nyt saa jo puhua joulusta) trikoohame sopii ympäri vuoden pidettäväksi, mutta tuo kaivattua väriä loppuvuoteen.


Hameosa on elastaania sisältävää trikoota, jonka kutistin ennen ompelua. Helmaosa on kahdesta kappaleesta. Lantion kohdalle hameeseen ompelin framillonnauhaa lantion ympäryksen verran (tämä oli arvio, sillä minulla ei ollut tytön tarkkoja mittoja). Resori ommeltiin ensin renkaaksi ja sitten oikea puoli hameen oikeaa puolta vasten ja yhteen. Sitten resori käännettiin kaksinkerroin. Neulasin resorin huolellisesti ja tikkasin ompelukoneen yhdella taso-ompeleella niin, että vasen neula kävi aina hamekankaan puolella ja muutoin ommel oli resorin päällä. Tuli ihan ok, mutta vähän resori jäi kupristelemaan. Mutta olen päättänyt, että tulen toimeen ilman peitetikkikonetta jo ihan tilanpuutteenkin takia. Tulenhan? Nurjaltakin puolelta lopputulos oli aika hyvä. Ainakin tämä on litteämpi ratkaisu kuin ommella resori suoraan kaksinkertaisena helmaosaan.


Kaavat löytyivät Ottobresta (4/2012). Helmaan lisäsin pari senttiä pituutta ja vyötärön kavensin sopivammaksi. Koko on suurinpiirtein 116. Tähän malliin menee paljon resoria (korkeus 20-25 cm), mutta on kätevää, kun helman runsas rypytys vähän laskee lantiolle, eikä jää vyötärölle. Paitaa voi silloin pitää helman päällä.

Helman koristelin pienellä sydämellä. Hankin nimittäin Hot Fix -laitteen ja sillä saa hurjan kätevästi Swarovski-kristallit vaatteeseen kuin vaatteeseen! Tai vaikka mukiin. Tai silmälaseihin. Elämä on yhtä blingblingiä tästä eteenpäin!



Tämä sydän tosin kiinnitettiin silitysraudalla. Sommittelin kuvion kristallien kiinnityskalvolle, kalvo hameen päälle, leivinpaperia vielä päälle ja painoin silitysraudalla joitakin sekunteja. Annoin jäähtyä ja otin kalvon pois. Nyt vaan odottelen käyttäjäkokemuksia miten kristallit pysyvät pesussa :-)


Helmat hulmuamaan!

I made this little full circle jersey knit skirt for a gift. At hemline there is a heart made of Swarovski crystals. Pattern is from Ottobre Design -magazine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti