tiistai 15. joulukuuta 2015

Valkoinen pussihihainen trikoopaita ja hame

Kummityttö sai 2-vuotissynttärilahjakseen kummitädin tekemän hameen ja paidan. Joustavaa trikoota menevälle tytölle. Hame oli siinä mielessä haastava tehdä, että kangas piti käyttää viimeistä milliä myöten. Aiemmin tein samaisesta pallokankaasta hameen, mutta nyt ei riittänyt kangas vastaavaan malliin. Onneksi täyskelloon riitti ja pituuskin on juuri sopiva.Helman huolittelin saumurilla ja tikkasin sitten joustavalla ompeleella. Kapea kaksoisneula olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta minulla oli tässä vaiheessa punainen lankakin loppumassa! Ei tuo nurja puolikaan nyt hirveän pahalta näytä, jossei sitten pesujen myötä ala kipurtamaan. (Kummitädin vaatteissa on aina korjaus- ja palautusoikeus!)


Paita on "ikivanhalla" Ellypuseron kaavalla (Ottobre 6/2008). Kopioin sen aikoinaan omalle tytölle, mutten tehnyt kaavalla mitään ennen tätä. Pituus on 86-koon mukaan ja leveys reilusti kapeampi. Mittojen mukaan yritin tehdä ja taisi tulla juuri sopiva tällä hetkellä. Kuminauha vetää edustaa ryppyyn aika paljon ja ylimääräisen leveyden olisi silläkin saanut kursittua kokoon. Tehdään kesäpaidasta sitten vähän reilumpi ;-) Helman päärmäsin joustavalla ompeleella, kun olen kyllästynyt kaksoisneulalla ommeltujen paitojen tikin repeämiseen. Ommel vaan ei ole tarpeeksi joustava helmassa. Ja kaikista ompeleista koneessani olen maksanut, niin käytän niitä vaikkei sitten tule "kaupasta ostetun näköistä". Onko se muuten enää mikään laadun tae? Kangas on paksua puuvilla-elastaanitrikoota, josta ei näe läpi edes venyttämällä! Hassua sanoa normi t-paitakangasta paksuksi, mutta tiedätte ompelijat kyllä mikä ero on kankaalla ja kankaalla.


Hihojen kuminauhat olisi pitänyt ommella tasona. Oli aika mahdoton saada 15 cm pitkää kuminauhaa renkaana ommeltua tuohon hihansuuhun. Tein kuminauhoista lyhyemmät kuin ohjeessa, koska minusta liian isot hihansuut pienellä on hankalat. Kuvasta näkee, ettei vieläkään kiristä liikaa. Nyt hihat toivottavasti pysyvät ylhäällä käsienpesun ajan.


Mussukan ilme oli ihana, mutta saatte nyt retusoidun version :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti