maanantai 14. maaliskuuta 2016

Arkimekko taskuilla parivuotiaalle

Tämän mekon tein lahjaksi parivuotiaalle tytölle. Mekon malli on Ottobresta (1/2015) ja kokoa 92. Kankaat on ostettu jo muutama vuosi sitten. Lammaskangas on vähän paksumpaa neulosta ja punainen perustrikoota. Molemmissa on luullakseni elastaania.Malli on simppeli, mutta kädentie ei ole aivan suora, vaan muutaman millin laskettu. Tulee heti jotenkin paremman näköinen noin! Mitään muuta jujua tässä mekossa ei ole, paitsi nuo taskut. Pienillä lapsilla on välillä kaikkea tärkeää tavaraa ja sen voi sitten helposti jemmata taskuun parempaan turvaan. Omaan silmään vinoon asetetut taskut eivät heti istuneet, mutta käytön kannalta ovat ehkä paremmat noin.

Taskujen pitäisi nyt pysyä kunnolla kiinni, eikä alemman kankaan pitäisi repeillä. Lehden ohje nimittäin neuvoi leikkaamaan neljä pientä ympyrää ja niihin tukikankaat sekä silittämään ne kiinni taskun kulmien kohtiin mekon nurjalle puolelle. Nerokasta! Tämmöinen ratkaisu löytyy tietysti usein takeista tai aikuisten vaatteista, jossa tarvitaan kestävyyttä, mutta harvemmin lasten vaatteista. Aion kyllä käyttää jatkossakin ompelemissani vaatteissa. Tätä voisi ehkä soveltaa myös ostovaatteiden taskunvierusreikien korjaamiseen...
Hihansuut, taskun käänteet ja helma on huoliteltu joustavalla ompeleella. Pääntien resorin ompelin kaksoisneulalla, mutta siitä ei tullut oikein mallikelpoinen. Erivärinen lanka pomppaa liikaa silmille tuolta nurjalta. Eihän sitä käytössä näe, mutta kumminkin. Luin jopa ohjeen, miten taakse kiinnitetään huolitteleva kaitale peittämään tuota nurjan puolen ommelta, mutta unohdin koko niksin ommellessa! Ehkä sitten seuraavaan ompelukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti