perjantai 1. huhtikuuta 2016

Lyhythihainen neulejakku tytölle

Lankavarastojen tuhoaminen neulomalla ja virkkaamalla on kovin hidasta, mutta vähitellen erinäiset toisista projekteista ylijääneet lankaerät alkavat huveta... Tämän neuletakin aloitin viime keväänä ajatuksena saada viileämmille ilmoille vähän lämmintä hartioille.




Alkuajatuksesta poiketen malli onkin off-the-shoulder, mutta lämmittää sentään selkää ja vähän olkapäitäkin. Lyhythihainen neule menee pitkähihaisen paidankin kanssa niitä mekkokelejä odotellessa ja tuo samalla väriä ja valoa all-violet-kokonaisuuteen.

Ohje Suuri käsityölehti 5-6/2015. Lanka (Helårs garn Mayflower 80 m/ 50 g, 10 cm=18 silmukkaa) on ihan eri kuin ohjeessa ja aikamoiseksi silmukoiden laskuksi homma meni. Puikot 3,4 ja 4. Hihat olisivat saaneet olla vähän leveämmät tuosta kavennusten kohdalta, mutta purin jo hihat kerran. Tämä puuvilla venyy. Toivottavasti. 

Kavennukset etukappaleella tein luultavasti väärin. Katselin netistä usempiakin viedoita ja aina oli jotain kummallisuuksia. Päätin sitten kuten sisustamisessa: sitä mitä ei voi piilottaa korostetaan. Tai tässä tapauksessa "on tarkoituskin". Ainaoikein kerroksia tein reunoihin pari enemmän kuin ohjeessa. Raglansaumoja en tykkää ollenkaan ommella, mutta tuossa edessä niistä tuli kai aika siedettävät. Pitsineulekaarroke tehtiin vasta saumojen ompelun jälkeen yhtenäisenä. Mieluummin kudon yhtenä kappaleena ja säästyn saumojen ompelulta. Ensi kerralla sitten perehdyn jo etukäteen kappaleiden saumoihin ja teen reunat niin että tulee nätit saumat.


Etureunoista silmukat poimittiin ja listat neulottiin viimeiseksi. Vaikka välillä purin ja yritin poimia enemmän silmukoita sekä päättelin oikein löyhästi, reunukset silti vähän kiristävät. Ehkä niitä voisi yrittää venyttää ahkeralla höyryttämisellä tai pingottamisella.


Takin omistaja tykkää. Pikkusisko haluaa saman mutta vaaleansinisenä. Äiti ostaa lisää lankoja isosiskon pitkähihaiseen neuletakkiin, jonka mummu neuloo ja miettii millä uudella mallilla tekisi pikkusiskolle nurkassa olevista vaaleansinisistä keristä takin. Mutta ne oli oikeastaan varattu omaan neuleeseen... Mutta itselle on jo kolme tai viisi neuletta kesken. Mutta se mietitty malli oli niin kiva, että jos kuitenkin tilaisin uudet siniset langat pikkusiskolle... Voi ei: postilaatikkoon kolahti uusi käsityölehti ja siinä on monta ihanaa neulemallia! Olisikin aprillia tämä minun keskeneräisten neuleiden pino :-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti