perjantai 29. huhtikuuta 2016

Trikootoppi ja legginsit vauvalle

Tämän topin tein edellisen postauksen shortsien pariksi, vaikkei nyt ihan samaa tyyliä olekaan. Kestovaippailijalla on melkein aina body kätevämpi, mutta tätä toppia voi pitää vaikka bodyn päällä.Olalla on painonepit ja olka nyt vääntää kuvissa hassusti. Toivottavasti sentään sopii päälle. Nepit on joitain vuosikymmeniä vanhoja perittyjä neppejä, mutta sopivat tähän sinisyytensä ansiosta. Topin koko on 68 ja käyttöikä lienee pitkä, kun ei tule bodyn pituus vastaan. (Malli Ottobre 3/2012.)


Resorikanttaukset tein ihan saumurilla ja ompelukoneen kaksoisneulalla. Noissa kaarevissa kohdissa alkoi kyllä jo vähän tulla ikävä kanttauskonetta, mutta teen kumminkin enää tosi harvoin bodyjä tai tiukkoja mutkia, niin kai minä pärjään saumurilla ja ompelukoneella. Toisaalta autotalliinkin aina ilmestyy mitä ihmeellisempiä koneita, jotka on tosi tarpeellisia ja hyödyllisiä...

Toppi sopii rennoksi kotiasuksi Streaky Legs -housujen kanssa, jotka tein jo helmikuussa kahdelle ystävänpäivänä syntyneelle pojalle. Molemmat kokoa 68. Ohje Ottobresta 1/2015. Leikkaus on tuommoinen haaremihousutyyppinen. Ei mitään tietoa miten tuo vaippapepun kanssa toimii, mutta odotan käyttäjiltä ja heidän äideiltään palautetta. Yleensä vauvan pöksyihin tehdään jonkinlainen haarakiila, mutta voisihan ne housut istua tälleen leveemminkin leikattuna.

Kuminauha-aukon jätin sivussa auki: äidit voivat sitten lyhentää tai pidentää kuminauhan sopivaksi.


Haarasauman tikkasin litteäksi taso-ompeleella - hunajakennoa kokeilin tällä kertaa. Toivottavasti kestää. Käytin muistaakseni Schmetzin stretch-neulaa, kun jostain luin että Jersey-neula tekee reikiä trikooseen. Jos niitä reikiä nyt sitten kumminkin käytössä syntyy, niin tilatkaa multa uudet pöksyt ;-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti