perjantai 22. kesäkuuta 2012

Ruudullinen mekko

Hiphei, mekko valmis lippahuivin seuraksi!


Malli on jälleen Ottobre-lehdestä, Petunia-mekko hieman muunneltuna, koossa 104. En laittanut vuorikangasta (hellemekkoja ei vuoriteta...), eikä helmasta siis pilkistä toista röyhelökerrosta. Myös päällimekon röyhelökerros jäi pois ja jatkoin helmaa vain suorana. Päälle kiinnitin brodyyripitsin, johon pujotin satiininauhan. Kaula-aukon huolittelin puuvillavinokaitaleella. Käytössä sitten näkee onko materiaali liian kovaa/epämukavaa, mutta nopea se oli laittaa ja näyttää ihan hyvältä. Tuo ehkä vähän ryhtiä kokonaisuuteen. Edessä on kahdeksan pientä laskosta, jotka keräävät tuota väljyyttä jonkin verran. (Liian leveä mekosta tuli, vaikka pienensin parilla sentillä leveyttä. Jos olisin jaksanut säätää, niin sivusaumoista olisin ottanut vielä pois. Mutta mahtuu vähän pidempään ja ehkä pikkusiskollekin aikanaan, joka on vähän pyöreämpää mallia siskoonsa verrattuna.)
Takana on kiinnityksenä kolme paria nauhoja. Selkähalkio jää vähän avonaiseksi nauhojen liukkauden takia, joten ehkä kiinnitän vielä hakaset reunoihin. (Muoks: Juu, jotkut lisäkiinnikkeet tarvitaan, koska käytössä rusetit aukesivat koko ajan. Tuplasolmulla pysyivät, mutta eivät näytä sitten niin näteiltä.) Alkuperäisessä ohjeessa halkio tulee huolitelluksi vuorin avulla, mutta nyt leikkasin vain halkiota hieman suuremman alavaran huolittelun avuksi. Myös vetoketjun olisi voinut laittaa, mutta joskus sopivan ketjun metsästys vie liikaa aikaa ja toisaalta pikkutytöllä äiti voi ihan hyvin solmia vähän rusetteja selkään :)

Kankaasta tuli siis mekko, lippahuivi ja kassi (odottelee vielä kahvan ompelua). Mitähän setin hinnaksi tuli? Kaivelen kuitin jossain vaiheessa, mutta 20-30 euron välille varmaan menee kun kaikki oli uutena kangaskaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti