sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Prinsessaleivos virkattuna

Nam, virkattu prinsessaleivos (tai sen muunnelma) on valmiina! En ole mitään kolmiulotteista virkannut sitten toisen luokan hiirulaisen jälkeen, mutta ihaillut toisten töitä sitäkin enemmän. Tämän leivoksen ohje oli Suuren käsityölehden kesäliitteessä (5-6/2012), jossa oli kaikkea muutakin herkullisen prinsessamaista.Koriste on oma muunnos, sillä ohjeessa oli vain tylsä pyörylä... Yksityiskohdat ovat tärkeitä ;) Leivos on noin 6 cm leveä ja merseroitua puuvillalankaa. Koukku oli nro 2. Kukka on ohuempaa "valkovirkkauslankaa", mutta sen merkinnät olivat jo kovin kuluneet. Koukkuna taisi olla 1.25.


Leikkimökkimme avajaisia vietetään kohta ja mieleni tekisi leipoa sinne oikeita prinsessaleivoksia. Onkohan se kovin poikia syrjivää?? Mutta onko mitään ihanampaa kuin estottomasti tehdä ihania vaaleanpunaisia, pinkkejä ja pitsisiä unelmia (leivonnaisia, käsitöitä, vaatteita)? Oma lapsuus kului ruskeissa potkuhousuissa ja vihreissä paidoissa. Ekaluokalla sain PUNAISET housut, takin, pipon, repun... Jooh, se vaaleanpunainen olisi ollut se suosikki! Tästä sisuuntuneena vaaleanpunainen ja pinkki ovat edelleen lempivärejäni ja käytän näitä värejä vaatteissani, ompeluhuoneen seinässä ja leikkimökissä. Onneksi noita tyttöjä saa pukea pinkkiin ihan mielin määrin, kunnes itse alkavat valita pukeutumisvärejään :)

Virkattu kruunu taitaa olla seuraavana vuorossa. Yhtä yritin jo pari vuotta sitten virkata jollain ikuvanhalla ohjeella, jonka löysin netistä kuvamuodossa. Osa tekstistä puuttui ja piti päätellä silmukkamääriä ja sen seurauksena kuvio ei sitten lopulta sopinut silmukkamäärääni. Mutta olen huono purkamaan ja tekele on purkamatta jossain pussin pohjalla... Vanhempi tyttöni leikkii prinsessaa silloin tällöin tiimarin muovitiaroillaan. Tiesittekö muuten, että jos tiaran laittaa päähän ylösalaisin, niin se on sitten prinssin kruunu! Jotain nurinkurista siinä prinssien kruunussa täytyy olla, koska oletteko koskaan nähneet kruunua oikean prinssin tai kuninkaan päässä? Kaarle tai William, missä teidän kruununne ovat?? Eivät ehkä uskalla käyttää kruunujaan. Se siitä rohkeudesta ja uljuudesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti