sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Neulottu lasten villamekko

Tämän siksak-mekon malli miellytti sekä tytärtä että äitiä viime kevään Novita-lehdessä (kevät 2013, malli nro 73). Ostin samantien langat, mutta neulominen pääsi alkuun vasta viime lokakuussa (muistaakseni). Malli oli kuitenkin helppo ja kun koko ajan kavennettiin silmukoita, niin neulominen vain nopeutui. Loppujen lopuksi tein hiukan ohjetta pidemmän helmaosan, mikä vähän vääristi mekon mittasuhteita, mutta hoikalla tytöllä sitä ei ehkä niin huomaa. (Oli vähän vaikea mittailla keskeneräisen työn pituutta, koska vasta höyryttämisen jälkeen mekko asettui kutakuinkin sileäksi.) Työ on tehty koon 122 mukaan, mutta mahtuu varmaan aika paljon pidempään.



Lankana Novita 7 Veljestä (vaaleanliila 721) ja 7 Veljestä Raita (kirjava pastelli 825). Puikot nro 4 pyöröpuikot, pituudet 80 cm ja 60 cm. Kokeilin 4,5-puikkojakin, mutta tuli jotenkin vetelä ja kovin reikäinen pinta.




Kädentien ja kauluksen reunoissa on muutama kerros ainaoikeaa.


Helma on siksak-neuletta, jota neulotaan vuorotellen lilalla ja raitalangalla (tai tarkemmin 2 lilaa, 4 raitaa, 4 lilaa, 2 raitaa). Alussa loin 256 silmukkaa, mutta koska puikkoni olivat puoli numeroa pienemmät kuin ohjeessa, niin silmukoita olisi voinut olla helmassa yksi mallikerta enemmän (16 s).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti