torstai 16. toukokuuta 2013

Naamiaisvaatteita

Vappu oli ja meni, mutta pitää askartelut nyt julkistaa myöhässäkin. Juhlistimme vappua naamiaisten merkeissä ja varastoista löytyi kankaita ja hörsyttimiä, joita ei varmaan muualle tulisi käytettyä.

5-vuotias oli ensin kerhon naamiaisissa ja sitten vielä kotona. Intialaisen prinsessan asuun askartelin pikaisesti jotain kruunun korviketta ja joka samalla pitäisi tukan kohdillaan. Puuvillapitsinauha oli sopivan "tahmeaa" eli kutrit pysyisivät edes jotenkin ojennuksessa ja varastoista löytyi asun väriin sopivia helmiä. Elastaanilankaan pujottelimme yhdessä helmiä ja allekirjoittanut vielä vahvisti ompelulangalla pysyvyyden.


Asu on Intian tuliaisia ja pääsi vihdoin käyttöön.
Miehelleni tein Kippari Kalle -asun. Hattuna toimi teekarilakki. Housukangas oli juuri sopivan väristä ja sitä oli runsaasti. Riitti t-paidan hihakäänteisiinkin. Merimieskaulus on trikoota, mutta kovikekankaalla sain sen pysymään kuosissaan. Mustaa nauhaa riitti juuri ja juuri eli kaikenkaikkiaan "kävipä tuuri" -asu. Ankkuritatuointi tehtiin tussilla: ihan täysin autenttista lookia ei siis tavoiteltu. Valitettavasti ei ole kuvaa koko asusta, mutta menkööt nyt näin.

Sovituskuva: napitkin vielä ompelematta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti