perjantai 24. toukokuuta 2013

Omenankukkia sokeri- ja mantelimassasta

Teen siskolleni valmistujaiskakkua ja askartelin päälle sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta omenankukkia ja lehtiä. Värimaailmaksi toivottiin valkoista ja vihreää. Siksi omenankukatkaan eivät ole aivan aitoja (vaaleanpunainen hentoinen väri puuttuu terälehtien reunoilta). Mutta mahdollisimman aitoon pyrin ja tämän näköisiä tuli.

Valkoisen kukan keskelle tupsutin vaalean vihreää helmiäistomuväriä. Pursotin keskelle keltaisen pikeeripallon ja ripottelin päälle keltaisia nonparelleja.Lehtiä varten värjäsin kaksi hieman erilaista massaa ja kuivumisen jälkeen tuputtelin tummanvihreää tomuväriä sinne tänne.
Tässä vihertävä keskusta näkyy hieman paremmin.

Kuljetusta varten pakkasin kukat foliolla päällystettyyn munakennoon. (Lehdet ovat tuossa vain rekvisiittana.) Kukkien pitäisi matkustaa autolla pari tuntia. Munakennon kannen saa kiinni ja kukat toivottavasti säilvät ehjänä perille asti. Ovat kyllä aika hauraita, että varasuunnitelmana on ottaa valkoista massaa mukaan ja tehdä muutama uusi kukka, jos eivät säily ehjänä. Muotoon niitä ei ehdi kuivattaa, mutta ei haittaa.


 

Vähän viime hetken ostos oli tuo omenankukkamuottisarja. Minulla oli ennestään todella pieniä viisisakaraisia kukkamuotteja, mutta niissä ei tuo leikkausjälki mene tarpeeksi syvälle. Naapurilta olen lainannut pikkuleipien tekoon omenankukkamuottia ja oli se pakko itsellekin ostaa :) Näillä muoteilla pitäisi myös onnistua ruusut: tuskin maltan odottaa sopivaa tilaisuutta kokeilla!

Myöhemmin juhlien jälkeen seuraa kakkupostaus: varsinkin jos saan kokonaisuuden ehjänä perille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti