torstai 15. tammikuuta 2015

Junasukat vauvalle

Hyvää vuodenalkua pitkän blogiloman jälkeen!

Ystäväperhe sai viime vuoden puolella kauan kaivatun suloisen tyttösen ja tein hänelle junasukat. Vähän isot näistä taisi tulla niin pikuruiseen jalkaan, mutta mahtuu sitten alle vaikka toisetkin sukat.


Lankana Viking Vilma, villaa 75% ja polyamidi 25%. Lanka on konepestävä 40-asteessa. Puikot olivat kai 2,5. Piti tehdä kakkosen puikoilla, mutta olin ne epäonnekseni pistänyt kiertoon siskolleni vaikkei pitänyt. Sain ne kuitenkin takaisin :-) (Mulla on muuten nyt aika hyvä puikkovalikoima ja puikkojen ostelu saisi jäädä unholaan joksikin aikaa.)

Ohjeena netistäkin löytyvä junasukat. Kantapään kanssa tämä kokematon sukantekijä joutui hetken pähkäilemään, mutta onneksi oli Novitan sukkalehti kädenulottuvilla, jossa on varsin seikkaperäisesti ja silti selvästi sukan teon vaiheet. Seuraavat sukat ovat jo puikoilla, että menee se kantapään teko varmasti sinne selkäytimeen. Pistän ne vaikka myyntiin, kun ei lähipiiriin taida olla heti lisää vauvoja tulossa.

Junasukat ovat siksi ihan parhaat, että niissä on pitkä varsi, joka muokkautuu jalkaan kuin jalkaan ja pysyy hyvin paikoillaan pikkumurun potkuharjoituksissa. Alakuvassa Baby So Real -nukke pääsi mannekiiniksi.


Pistän sukat tänään postiin. Toivottavasti lämmittävät pikku tyttöstä!

I made woolen knitted baby socks, "Train socks" for a little babygirl. Pattern is available also in English here

2 kommenttia:

  1. Kiitos sukista. Oikein hyvä että vähän isommat, Me kasvetaan tällä hetkellä niin kovaa vauhtia.

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että pikkuinen kasvaa kohisten. Lämmintä talvea teille!

    VastaaPoista