perjantai 16. tammikuuta 2015

Mary Jane -tossut lapselle

Tutustuin joululoman aikaan tarkemmin Ravelry-palveluun ja ihastuin aivan täysin! Tuhansia ilmaisia ohjeita ja taas tuhansia maksullisia ohjeita. Huikeaa, että käsityöntekijöillä on tällainen kanava. Rekisteröityminen siis kannattaa.

Sieltä löysin söpön näköisten tossujen ohjeen ja koska virkkausvaihde on edelleen päällä, niin eikun töihin. Monen nettikliksuttelun jälkeen otin lopullisen ohjeen täältä, koska siinä oli niin hyvät kuvat eri vaiheista.Langaksi vaaleanpunaista seiskaveikkaa ja koukuksi nro 4. Lanka ja koukku ovat pienemmät kuin ohjeessa, joten ajattelin kokeilla noudattaa ohjetta täsmälleen silmukkamääriä muuttamatta. Kuuden kerroksen jälkeen aloin tehdä jalkapohjaosaa, aivan kuten ohjeessakin. Sitä tein, kunnes oli 18 kerrosta täynnä. Kerroksella 19 kavensin kantapäästä kolme silmukkaa ja tein loput, kuten ohjeessa. (Alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna siis vain yhden kerroksen lyhyemmät tossut.) Reunavirkkauksia en tehnyt ihan ohjeen mukaan, vaan siten miten näytti hyvältä ja tytön jalkaan sopivalta, mutta niissäkin silmukkamäärät täsmäsivät aika hyvin.
Napiksi virkkasin tuollaisen pyörylän. Se löytyy Ravelrysta hakusanalla "crocheted button". Ei ole vaikea tehdä ja tukevuutta nappiin saa päättelemällä langanpäät moneen kertaan napin sisään. Nyt ei ole muovisille ostonapeille enää sijaa!

Tytön (6-vuotta) jalassa tossut näyttävät oikein söpöiltä ja paremmilta kuin näissä kuvissa. Mutta koska ne tytön jalat ovat siellä eskarissa tytön muiden osien kanssa, niin kuvataan nyt sitten vain tossut. Tossun pohjiin kun vielä saisi liukastumisenestoainetta, niin menisivät siellä eskarissakin leikeissä. Mutta en koskaan muista tilata sitä lankakaupasta. Merkkejä on ainakin Sock Stop ja ABSLatex. Onko kenelläkään käyttökokemuksia noista tai muista "jarruliimoista"?

Pink Mary Jane Slippers for 6 year old girl. Pattern is available here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti