sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Rokkimuffinit!!

Lapset olivat konsertissa meidän vanhempien kanssa. Ei nyt ihan huikeassa rokkikonsertissa, mutta meno oli mahtava ainakin 3-vuotiaan mielestä. Lastentarhan kannatusyhdistys siis järjesti Sotta&Pytty-konsertin ja vanhemmille jäi tehtäväksi buffet-tarjoilut. Mokkapaloja pyydettiin, mutta kapinallisena luonteena vein myös rokkimuffineita. Eihän buffet ole buffet, jos ei ole valinnanvaraa.


Tällä rokkilakritsimuffinireseptillä leipoo 12 isohkoa muffinia.

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria (265 g)
1,5 rkl lakritsijauhetta (esim. Kung Markatta, luomu)
100g voita
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja (n. 240 g)

Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää lakritsajauhe. Lämmitä maitoa mikrossa, älä keitä. Lisää voi maidon joukkoon sulamaan. Sekoittele ja anna jäähtyä. Siivilöi leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää vuorotellen jauhoja ja maitoseosta muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina muffinivuokiin (mielellään muffinipellille tai tuplavuokiin, koska taikina on löysää). Anna taikinan seistä vuoissa n.5 min. Paista 175 asteessa n. 15-16 minuuttia. Nosta muffinit pois muffinipellin koloista, anna jäähtyä ritilän päällä. (Itse paistoin 140-asteessa reilu 20 min.)

Kuorrutus:

75 g voita
75 g Philadelphia laktoositonta tuorejuustoa
(2 tl maitoa)
0,5 rkl sitruunamehua
2-3 tl lakritsijauhetta
n. 200 g tomusokeria
mustaa marsipaania
hopeajauhetta (jauhemainen elintarvikeväri)

Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja lisää tomusokerista suurin osa. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja tarvittaessa lisää tomusokeria. Mausta sitruunamehulla ja lakritsijauheella. Lisää maitoa, jos kuorrute ei levity.

Levitä kuorrute veitsellä jäähtyneiden muffinien päälle. Kaulitse marsipaani levyksi ja ota siitä tähtimuotilla kuvioita. Hipsuttele vielä hopeajauhetta tuomaan säihkettä. Jos haluat pursottaa kuorrutteen, tee ainakin tupla-annos. Kuorrute maistuu kunnolla lakritsille, vähemmänkin lakritsia voi käyttää.




2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkullisilta nuo rokkisyötävät ��!
    T: Toinen jauhopeukalo

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Maku oli lakritsainen eikä liian makea. Mutta verenpaine ehkä nousi rippusen :-)

    VastaaPoista