tiistai 5. maaliskuuta 2013

Collegetunika 6-vuotiaalle

Tein tunikaa kohta 5-vuotiaalle tytölleni, mutta iso tuli. En kai koskaan opi, että Ottobren kaavat vaan ovat liian leveitä miehustastaan meidän jotakuinkin keskikäyrää kasvavalle tytölle. Hartialinja tippui pari senttiä liian alas tässä koon 110 tunikassa.  Kaava oli Ottobren Strawberry-tunika (3/2008). Ohjeen mukainen tunika olisi ollut lyhythihainen, mutta ajattelin tehdä helpon asustettavan. Eli farkut päälle ja tunika seuraksi. Ei tarvitse miettiä sointuuko alla oleva t-paita tai vaikka sukkahousut kokonaisuuteen. (Sukkahousut muutenkin ärsyttää enemmän ja enemmän kulumisensa vuoksi: käyttöaika maks 2 kuukautta!) Myös taskut jätin pois.

Niinpä sitten kummityttöni sai tunikan, vaikka hänen kokonsa taitaa olla jo 122 ja täytti juuri 6-vuotta. Toivottavasti löytyy käyttöä!

Kangas on sisäpinnaltaan harjattua college-neulosta. Talvikäyttöön mukavan lämmintä.

Hartian tikkaukset vähän venyttivät olkasaumaa. Kaula-aukon kaksoistikkaus tehty ompelukoneella kaksoisneulalla. Käännän resorin vain kolminkerroin ja nurjan puolen siksak huolittelee resorin. Ei parhaimman näköinen nurjalta puolelta, mutta litteä, mukava ja kestävä ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti