sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Prinsessakakku 5-vuotiaalle

Prinsessakakkuhan on se vihreä, jossa ruusu päällä? No joo, mutta nykyään se on useimmiten nukkekakku tai barbiekakku ainakin pikkutyttöjen perheissä :)

Prinsessakakku oli meillä toiveena 5-vuotisjuhliin, mutta koska ei tullut tarkempaa määrittelyä pitääkö olla Belle, Ariel, Tuhkimo vai Tähkäpää, niin äiti teki unelmien prinsessan eli vaaleanpunaisen tytön kukkahörhellyksillä.

Kakkupohja on sienikakku pohja (kierrekantisesta keittokirjasta) 5 kananmunalla ja kahdessa vuoassa paistettu. (Vehnäjauhoja suurin osa, perunajauhoja 0,65 dl.) Alaosa iso teflonpintainen vuoka ja yläosa silikoninen "linnavuoka". Linnavuoan nyppylät tasoitin veitsellä pois. Välissä kermaa ja mansikkaa kumpikin omana raitanaan sankarittaren toivomuksesta. Täytin alaosan ja helman valmiiksi omille lautasilleen ja saivat odottaa jääkaapissa tovin. Sitten aloitin päällystämisen ja kokoamisen.

Päällä voisokerikreemi 1,7-kertainen annos (resepti Kinuskikissalta jälleen) ja marsipaania. Koristeet ja röyhelöt sokeritaikinan/sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Ensin päällystin alemman kakun kuten tavallisesti, mutta leikkasin ympyrän muotoisen palan kuorrutetta pois, jotta hameosa tarttuu kunnolla kiinni. Sitten helma paikalleen ja sillekin kreemit päälle. Helman etuosaan pala valkoista marsipaania ja siihen röyhelöt kiinni. Kiinnittämisessä käytin sutia ja vettä.

Ajattelin kokeilla moniväripursotusta, mutta en osannut päättää pursotettavaa massaa. Kokeilen joskus sveitsiläistä marenkia voilla rikastettuna, mutta nyt ei ollut aikaa.

Niinpä ombrétyyli syntyi värjätystä sokerimassa-marsipaaniseoksesta. Lisäsin aina voimakkaamman väriseen ylijääneeseen palaan lisää valkoista, kunnes yläkerrokset olivat pelkkää valkoista sokeritaikinaa.
Ensimmäistä kertaa kokeilin röyhelöitä eikä se ollut vaikeaa, mutta jälki ei vielä tullut tasaista. Massa myös kuivui nopeammin kuin ehdin sitä työstää. Pitää vielä kokeilla mikä olisi ihanteellinen sekoitussuhde sokerimassalla ja marsipaanilla. Toki kovat pakkaset ovat nyt maaliskuussa kuivattaneet huoneilman rutikuivaksi eli kesällä kosteammalla säällä sekoitussuhde on hyvä olla sokerimassavoittoinen.

Taakse tuli tietenkin rusetti. Tässä vielä folio paikallaan tukemassa sokerimassaa.

Helmaan tuli vähän pikeeripursotusta ja kimalleströsseliä
Punaisia neilikoita, vihreitä neilikoita sekä lehtiä. Teksti kullanväristä pursotettavaa geeliväriä.
Sienikakkupohja kesti aika hyvin helmaosan painon. Mansikkasoseen joukossa oli hieman liivatetta, ettei se aivan uponnut kakun sisään, vaan pysyi raitana.

2 kommenttia:

  1. Aika ihQu rinsessa! Söikö joku tuon helmankin?

    VastaaPoista
  2. Joo söi joku helmankin, öhöm... Tai en minä kaikkea, maistoin palan. Ei helma paha ollut (noin niinkuin sokeriäklömielessä) sillä röyhelö oli aika ohutta ja hieman kovettunutta. Tuo takahelma oli 5-vuotiaan mieleen: tarpeeksi marsipaania. Aika ohut helman marsipaani oli, ehkä 2 mm, jotta sain sen laskoksille. Mies vei töihin melkein puolikkaan kakun ja johan katosi!

    VastaaPoista