tiistai 5. maaliskuuta 2013

Unikkopikkuleivät

Vanhemman tytön 5-vuotissynttärit ovat viikonloppuna ja tällä kertaa oikein kaverisynttärit. Yksi suosittu tekstiilikuosi on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, kun ostin Ikeasta jännittäviä muotteja. Niissä oli mukana epämääräisen muotoinen viisisakarainen kukka (tai ukko niinkuin tyttö sanoi) ja sehän oli hyvä muotti unikolle.


Taikina oli ylioppilaiden taikina, joka on helppo leipoa (voi pitää jääkaapissa esim. vuorokauden) eikä lopputaikinakaan kovetu käyttökelvottomaksi leivonnassa käytettävien jauhojen takia. Lopun taikinan annoin kyllä nyt lasten leipomiseen ja hienoja keksejä he tekivätkin mummun avustuksella.

200g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Välissä on mansikkamarmeladia sen nopeuden takia ja päällä pikeeriä. Pikeerin väriä yritin saada pöytäliinan mukaan tuohon pinkkiin sävyyn (sekoitin roosaa ja punaista), oranssikin oli sekoitus (oranssi ja persikka) ja musta on kaakaotomusokeria, Pirkan lakritsikastiketta ja mustaa pastaväriä. Pikeerin teossa käytän Kinuskikissan ohjeita.

Ensin täytin pikkuleivät, sitten pursottelin paksuhkolla pikeerillä punaiset reunat ja keskustan ja täytin samantien.
Punaisen kuivuessa vatkasin uuden pikeerin ja puolet värjäsin oranssiksi ja pursottelin keskelle.
Viimeiseksi tuli musta keskiö.
Nyt keksit menevät pakastimeen, etteivät kuivu tai pehmene liikaa huoneenlämmössä. Vähän jännittää värjääkö musta keskiö tuota oranssia, koska massa jäi hiukan liian löysäksi ja toisaalta sisältää reilusti väriainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti