lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kirjontakone testissä: Arielpyyhkeet

Tytöt rakastavat prinsessoita ja merkkituotteet voivat viedä vanhempien viimeisetkin rahat. Onneksi omaan käyttöön voi tehdä vaikka mitä ihanuuksia tuolla kirjontakoneella!

Tässä kokeilu ohuelle X-tra Anna froteepyyhkeelle. Taustan tukikangas oli pingotettu, mutta frotee oli vain sen päällä liimalla. Ei hyvä juttu. Solvy oli päällä myöskin liimalla, mutta liima ei pitänyt Solvya kiinni koko aikaa. Kirjonnan edetessä kuva leikkautui alemmasta tukikankaasta irti ja heilui liikaa. Lisäksi kirjontanopeus oli maksimissa, taas huono homma, koska lanka ei katkennut värinvaihdon yhteydessä automaattisesti.  Nämä tekijät yhdessä aiheuttivat taustapuolelle lankasotkuja ja alalanka kiristi niin, että kuva vääntyi vinoon. Siitä syystä tuo tummansininen rajaus ei osunut kohdalleen. Pahemminkin se meni, mutta peruutin pisto kerrallaan, kohdistin uudelleen menemällä pisto pistolta taaksepäin, ja purin lopuksi väärin ommellun kohdan. En posottanut yhteen menoon, vaan poistin lankoja taustalta välillä ja mietin kankaan tukemista uudelleen. Mutta nopeuden hidastaminen auttoi. Pyyhkeeseen tulevan tekstin kyllä tuin jo uudelleen, mutta aikaa tuhrautui aika tavalla. Kannattaa siis ehdottomasti pingottaa froteekin, jos vain suinkin saa sen kehykseen painettua.


Seuraava pyyhe meni jo paremmin. Tuin sen kehykseen tukikankaineen ja Solvy oli päällä liimaamatta. Kangas oli House Minea froteepyyhe ja on paksumpaa  kuin X-tran pyyhe. (Hyvin samanlainen kuin edellisen postauksen tummanharmaa HouseLine-pyyhe.) Hidastin kirjontanopeuden kakkoseen (viisi tasoa) ja tukan laineet menivät tasaisemmin ja oli helpompi tarkkailla onnistumista. Kuviossa on koodattuna joitakin turhia lankajuoksuja, jotka ratkoin/saksin pois valmiista. En kuitenkaan saanut niitä kirjontaohjelmallani muokattua pois: tikkien lisäys kyllä onnistui.

Tummat rajaukset osuivat jo paremmin.

Etualan aaltoon lisäsin muutaman piston

Fontti erottuu nyt melko hyvin froteesta
Jälkimmäinen Arielpyyhe lähtee tytön ystävälle lahjaksi. Näihin pyyhkeiden tuunailuun jää kyllä koukkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti