torstai 25. lokakuuta 2012

Sacherkakkua

Miehen synttäreillä olemme syöneet lähes aina Sacherkakkua. Nyt tein pohjankin oikein klassisesti suklaasta, voista ja erikseen vatkatuista keltuaisista ja valkuaisista. Kakku on lopulta niin suklainen, että minulle on ainakin ihan sama onko pohjassa suklaata vai vain kaakaota. (Vähähiilaarinen ruokavalio muuttaa makutottumuksia niin, että makea ei oikeesti enää maistu.) Mutta hyvin kakku silti onnistui vaikka pohjassa ei käytetty leivinjauhetta. Pohja oli raskas, mutta ei silti "likilaskuinen". Aprikoosia (marmeladia ja soseutettuja tölkkiaprikooseja) tuli liikaa ja siksi tuo päällisen suklaakin vähän erottui leikatessa.



Koristeeksi kaapista löytyi sokerikukkia, joissa oli sopivasti hopeinen koristehelmi, joka taas sointui pohjapaperiin. Sokerikukat kostuivat säilytyksen aikana eli ne kannattaa laittaa paikalleen vasta tarjoiluvaiheessa. Sacherkakku puolestaan minusta vaatii säiltysaikaa valmiina, jotta olisi mehevimmillään. Ainakin päivän etuajassa sen voi mielestäni tehdä. Resepti oli Pirkan parhaat leivonnaiset kirjasta ja suklaakuorrute Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti