Lasten mieliksi käytin silikonista "linnavuokaa", vaikka mielestäni vuoka muistuttaa enemmän kruunua. Kuorrutteen kera vuoan muoto ei ehkä pääse ihan oikeuksiinsa, mutta yhdessä toisen pienen vuoan kanssa iso taikina mahtui niihin sopivasti.
Kakun resepti on Valion sivuilta, mutta mausteet ja kuorrutteen valitsin äitini reseptin mukaan.
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 sitruunan raastettu kuori (alkuperäisessä 1 tl neilikkaa)
3 dl sokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 sitruunan raastettu kuori (alkuperäisessä 1 tl neilikkaa)
1 tl vaniljasokeria (alkup.1 tl kardemummaa)
3/4 tl jauhettua muskottipähkinää (alkup. 1 tl inkivääriä)
1 tl kanelia (alkup. 2 tl)
3/4 tl jauhettua muskottipähkinää (alkup. 1 tl inkivääriä)
1 tl kanelia (alkup. 2 tl)
0,5 tl suolaa
1 dl (50 g) mantelirouhetta
2 dl (kevyt)kermaa
1 dl (50 g) mantelirouhetta
2 dl (kevyt)kermaa
Kuorrutus:
6 rkl voisulaa hieman jäähtyneenä
1 keltuainen
2,5 tl ceylonin luomukanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
n. 4,5 dl tomusokeria
mokkapapuja (kahvinmakuisia ja kahvipavun muotoisia suklaapaloja)
Vaahdota
voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti
vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kerma vuorotellen. Kaada
taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin
alaosassa 175 asteessa noin tunti tai kunnes kakku on kypsä. (Puolikas annos pienemmässä vuoassa paistui noin 35-45 minuutissa. Silikonivuoka vaati pidemmän paistoajan kuin alumiinivuoka, koska alumiinivuoka oli huomattavasti matalampi kuin linnavuoka.)
Kuorrutuksen tein vain puolikkaana, kun kakkukin oli pienempi. Kuorrutus sopisi varmasti myös muffinien päälle ja ihan pelkälteen maistui vanhemmalle tytölle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti