keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Arabialainen maustekakku kuorrutettuna

Nam! Arabialainen maustekakku on ihan lempparini. Kuorrute kruunaa sen ja kahvipavut myös :)

Lasten mieliksi käytin silikonista "linnavuokaa", vaikka mielestäni vuoka muistuttaa enemmän kruunua. Kuorrutteen kera vuoan muoto ei ehkä pääse ihan oikeuksiinsa, mutta yhdessä toisen pienen vuoan kanssa iso taikina mahtui niihin sopivasti.



Kakun resepti on Valion sivuilta, mutta mausteet ja kuorrutteen valitsin äitini reseptin mukaan.



200  g  voita
3  dl  sokeria
munaa
4 1/2  dl  vehnäjauhoja
1  tl  leivinjauhetta
1/2  dl  kaakaojauhetta
1  sitruunan raastettu kuori (alkuperäisessä 1 tl neilikkaa)
1  tl  vaniljasokeria (alkup.1 tl kardemummaa)
3/4 tl  jauhettua muskottipähkinää (alkup. 1 tl inkivääriä)
1  tl  kanelia (alkup. 2 tl)
0,5 tl  suolaa
1  dl  (50 g) mantelirouhetta
2  dl  (kevyt)kermaa

Kuorrutus: 
6 rkl voisulaa hieman jäähtyneenä
1 keltuainen
2,5 tl ceylonin luomukanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
n. 4,5 dl tomusokeria
mokkapapuja (kahvinmakuisia ja kahvipavun muotoisia suklaapaloja)


Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kerma vuorotellen. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti tai kunnes kakku on kypsä. (Puolikas annos pienemmässä vuoassa paistui noin 35-45 minuutissa. Silikonivuoka vaati pidemmän paistoajan kuin alumiinivuoka, koska alumiinivuoka oli huomattavasti matalampi kuin linnavuoka.)



Kuorrutuksen tein vain puolikkaana, kun kakkukin oli pienempi. Kuorrutus sopisi varmasti myös muffinien päälle ja ihan pelkälteen maistui vanhemmalle tytölle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti