sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vähähiilihydraattinen limejuustokakku

Sen verran on vehnäjauho ja tomusokeri pölissyt keittiössä viime aikoina, että on jo ollut ihan pakko miettiä leivonnaisten tekoa terveellisemmin. Pääruuissa karppaajan ohje on monesti: jätä pohja pois tai korvaa se kananmunilla (esim. pitsa). Päätin kokeilla juustokakkuuni kuitenkin jotain pohjaa ja mantelijauhetta jo löytyi kaapista. Kakkupohjan resepti löytyi googlaamalla täältä.



Karppaajallekin sopiva kakkupohja:

3 munaa
1 dl makeutusjauhetta
0,5 dl mantelijauhetta
0,75 dl soijajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja makeutusjauhe (Hermesetas) vaahdotetaan ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Paistetaan noin 15 min 155-asteessa kiertoilmatoiminnolla (uuni: AEG). Vaikka pohja on aika tuoreen oloinen, niin se kannattaa ehkä kostuttaa jollakin (hieman makeutetulla limemehulla) tai sivellä pohjan päälle limecurdia ihan ohut kerros. Soijajauhon voisi ehkä korvata kookosjauholla, sillä se vasta sopisi limen kanssa hyvin.



Täytteeksi teki mieli jotain raikasta ja Philadelphiajuustoista (yllätysyllätys!) Resepti Arlalta täältä. Koska en kokeilua varten halunnut ostaa purkillista limecurdia (enkä tiedä onko siinä käytetty voi laktoositonta), niin tein täytteen ja päälle asettelin väriä tuomaan keväisen vihreitä kiiwejä. Juhlatarjottavaan curdtahnan voisi tehdä itse ja saisi varmasti laktoositonta. Lisäys 2.6.2014: täytteeseen lisäsin 2 limen mehun ja kuoren, koska en tehnyt kiillettä.

Tässä puolikas täytemäärä - riittää neljälle tai kuudelle herkuttelijalle
1 dl laktoositon vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia 10 %
175 g Philadelphia maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
35 g sokeria tai makeutusjauhetta (alkuperäisessä ohjeessa sokeria on 1 dl eli n. 98 g)
1,5 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
(Lisää kahden limen mehu, jos et tee kiillettä.)




Lopuksi vielä kiilteen ohje, jos vaikka joku kaipaa kevätkakulle myös upeaa ulkonäköä :-)

Kiille:

400 g lime curd-tahnaa
2 limen raastettua kuorta ja mehu
(1 liivatelehti)
vihreää elintarvikeväriä

Pelkkä curdtahna (kaupan) on sen verran löysää, että tuo liivatelehti voi olla paikallaan. Eli laita se likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna tilkka limemehua ja sulata liivatelehti siihen. Kaada seos limecurdtahnan joukkoon samalla sekoittaen ja lisää haluamaasi elintarvikeväriä, limemehua ja kuoriraastetta.

Kakusta tuli todella "limekäs" ilmankin kiillettä eli sopii hyvin raikkaan kakun ystäville. Mantelipohja taas on hyvin huomaamaton verrattuna vaikkapa keksipohjaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti