Jos ei pääsiäisenä saanut tarpeeksi mämmiä ja pashaa, niin vielä voi leipoa rahkapiirasta. Myös pashan teosta ylijääneet rahkat voi hyödyntää tässä päärynätortussa. Hieman raa'at päärynät sopivat myös oikein hyvin, sillä uuni pehmittää päärynät.
Pohjaksi tein gluteenittoman murotaikinan, jota vielä kevensin stevialla.
100 g voita
30 g kookosöljyä
0,5 dl Steviajauhetta tai Hermesetas-makeutusainetta jauheena
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl Fin Mix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeisiin tai sulatettuihin rasvoihin makeutusaine ja jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä kananmuna ja sekoita jälleen. Kylmä kananmuna kovettaa taikinaa ja se on sitten helpompi painella vuoan (halk. ainakin 26 cm) reunoille.
Täyte:
2-3 päärynää
250 g maitorahkaa (tai maustettua Päärynä-kinuskirahkaa 200 g ja ripaus maustamatonta)
1 dl kuohukermaa
kananmuna
2 rkl steviaa (tai jätä pois jos käytät valmiiksi maustettua rahkaa)
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
Kuori päärynät ja pilko ne pitkiksi lohkoiksi. Asettele pohjan päälle kauniisti. Sekoita täytteen muut aineet ja mausta mieleiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunissa 180 tai 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi.
Piiras on hyvää heti tuoreena sekä jääkaappikylmänä. Eikä ole ollenkaan liian makeaa. Melkein jopa terveellistä :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti