Nyt on joulu juhlittu, kakut massuun piilotettu ja kurkkukipu lähes selätetty :)
Kuten edellisessä postauksessa kerroin, nyt tulee kuvia puolukkajogurttitortusta ja lisäksi pekaanipähkinäkakusta.
|
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein ylimääräisen valkoisen kermahyytelöpinnan |
|
Päällä tummahkoa suklaata sulatettuna ja pursotettuna sekä marsipaanikoristeet |
|
Joulupöytään mahtui myös takana oleva pekaanipähkinäkakku |
|
Mieheni teki pohjan ja allekirjoittanut kuorrutti |
|
Resepti on Pirkan parhaat leivonnaiset -kirjasta. |
Pekaanipähkinäkakku on hyvää! Sitä tulee tehtyä silloin tällöin, kun kaipaa täytekakun tilalle jotain "eurooppalaisempaa" kakkua. Toisin sanoen kakkupohja on "kuiva" kahvikakkutyyppinen - munia, sokeria, rasvaa, pähkinää, jauhoja. Pohjaa ei kostuteta ja kuorrutetta tulee myös väliin. Juustokuorrute on Philadelphiaa, tomusokeria ja voita. Joskus tein tätä Viola-juustolla (ehkä kevytversio), mutta kuorrute juoksettui. (Myös erilaisissa muffinikuorrutteissa olen epäonnistunut Violan kanssa.) Vika saattoi olla erilämpöisissä aineissa, mutta en ole sen jälkeen kokeillut Violaa tähän kakkuun. Nyt kaipaisin markkinoille laktoositonta Philadelphiaa, mutta ei sellaista taida olla... Ja jos tuo laktoosittomuus aiheuttaa juoksettumisen, niin ei siitäkään sitten ole apua. Kyllä tätä laktoositonta ruokavaliota noudattavakin tuntuu voivan syödä, jos ei välitä seurauksista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti