torstai 6. kesäkuuta 2013

Raparperipaistosta

Kyllä nyt aurinko lämmittää meitä täällä eteläisessä Suomessa! Mutta siitä huolimatta piti kuumentaa uuni ja leipoa sämpylöitä ja niiden jälkeen uunin lämpö piti hyödyntää vielä makean leipomisessa. Raparperipiiras muotoitui tällä kertaa paistokseksi Glorian Ruoka ja Viini -lehden reseptin mukaan. Reseptiä on kehuttu blogeissa ja kokeillahan sitä piti. Nautimme paistoksen vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Tein vain puolikkaan annoksen ja siitä hävisi puolet ennen kuvien ottamista.

Tahmeaa ja kinuskista, mutta raparperi erottuu silti hyvin.


500 g raparperia
1 1/2 dl fariininsokeria
Taikina
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kidesokeria
1 1/2 dl fariininsokeria
Lisäksi
kermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta

Huuhtaise raparperit ja leikkaa ne 1 1/2 cm kokoisiksi paloiksi. ja sekoita sokerin kanssa. Kaada uunivuokaan (Ø 24 cm). Paista noin 15 min tai kunnes raparperit ovat hieman pehmenneitä. Minun uunissani 175-asteessa.

Nypi voi, jauhot ja sokeri kulhossa sekaisin. Levitä seos raparpereille. Jatka paistamista noin 30 min tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa.

Tarjoa lämpimänä jäätelön, kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti