Päällä suklaakuorrute (suklaata, kermaa, voita), kermapursotuksia, sokerimassaruusuja ja valkosuklaaspritsauksia. Suklaakuorrute ei tullut tasainen ja helle teki kermapursottelusta todella työlästä, mutta kakku siitä kumminkin tuli. En yhtään tykkää suuren kermamäärän pursottelusta, sillä kerma lämpiää pursotinpussissa ja toisesta päästä pursotinta melkein valuu tavaraa ulos, huoh... Floravispiä aina kehutaan, mutta se ei ole kermaa eikä sitä saa laktoosittomana (vai saako, en ole moneen vuoteen tarkistanut). Siksi alkaa kondiittorin kreemit kiinnostaa (itsetehtynä tietenkin). Tai italialainen/sveitsiläinen marenki: voisiko sillä kuorruttaa kakun?
Ruusuissa käytin kolmea erisävyistä sokerimassaa ja lopuksi töpsöttelin vaaleanpunaista jauheväriä sinne tänne. Lehtien vihreä sekoitettu kolmesta eri väristä: leaf, kelly ja peach. |
Vadelmamoussea, mmmm... |
4 dl kermaa
140 g sokeria
1 tl sitruunamehua
6 liivatelehteä (laitoin 7)
300 g vadelmia
Survo vadelmat puunuijalla ja lisää sokeri. Liota liivatelehtiä ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun (lämmitä tarvittaessa kattilassa hieman lisää). Sekoita vadelmasoseen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siitä pieni osa vadelmasoseen joukkoon. Sekoita ja lisää loppu kerma varovasti käännellen. Laita kylmään odottamaan kakun kokoamista.
Pohjana oli normaali sokerikakkupohja: 6 kananmunaa (344 g), 225 g sokeria, 200 g puolikarkeita vehnäjauhoja. Paistoin 155-asteessa 55 minuuttia. Kostutin pohjan vadelmauutteella ja sitruunamehulla maustetulla vedellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti