Todella yksinkertainen resepti ja koristelussa voi käyttää mielikuvitusta.
Päällä sitruunamelissan lehtiä ja limenkuoriraastetta |
Resepti oli Kotilieden isosta leivontakirjasta. Pohjaan tuli keksimurua (digestive), voisulaa ja ruokosokeria. (Tämän makuun en ollut ihan tyytyväinen: keksit pitää vaihtaa toisiin ja tarvitaanko lisäsokeria todella?) Täytteeseen 5 kananmunankeltuaista, n. 400 g kondensoitua maitoa (säilyke- tai hillohyllyltä), 1 dl limettimehua ja 1 rkl raastettua limetin kuorta. Pinnalle olisi voinut vielä pursotella kermaruusuja, mutta ei minusta kaivannut niitä.
Keksipohja sekoitellaan ja painellaan vuokaan. Keltuaiset vatkataan vaahdoksi ja limetin mehu ja kuoriraaste lisätään ja vatkausta jatketaan. Täyte kaadetaan keksipohjan päälle ja laitetaan pakastimeen kolmeksi tunniksi. Irtopohjavuoka tai leivinpaperi piirasvuoassa olisi voinut helpottaa palan irtoamista vuoasta. Mutta makuhan ei siitä tietenkään kärsinyt. Täyte oli oikeastaan limejäätelöä. Pitääkin kokeilla reseptiä jäätelökoneella ja tietenkin lisätä kermaa...
Mitä muuten tekisin viidestä valkuiaisesta? Marenkeja ei meillä syödä ja proteiinimunakaskin tuolla määrällä tehtynä voisi jo tökkiä. Sorbettiin saisin ainakin osan valkuaisista hukattua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti