sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Suklaapusut

Valkuaisille piti keksiä jotakin käyttöä, kun niitä jäi ylitse Key lime piirakan teosta. Kahdesta valkuaisesta tein mansikkasorbettia, mutta kolme tuhosin Marien blogista löytyneeseen reseptiin. Pusut ovat olleet lemppariherkkuani ennen ja ihmeellistä rakennetta piti itsekin kokeilla.









Kolmeen valkuaiseen käytin sokeria hieman vajaa 2 dl, koska valkuaiset olivat pieniä. Maustoin vaniljasokerilla ja pursotin Mariekekseille. Uunissa leivonnaiset olivat ehkä 15 minuuttia, kun uunini oli miedommalla kuin Marien ohjeessa. Sitten kastoin jäähtyneet marenkipohjat sulatettuun suklaaseen (seassa rypsiöljyä) ja nostin leivinpaperin päälle kuivumaan ja jääkaappiin.

Ihan ok onnistuivat, mutta marenki ehti lässähtää hieman ennen pursotusta (tein samalla sorbettia ja keitin kurpitsaa soseeksi). Siksi pohjana olleet Mariekeksit jäivät vähän pieniksi ja suklaaseen kastaminen oli hiukan sottaista :) Jos kaipaat sairaan makeeta herkkua: tämä on reseptisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti